Hanna Landahl


Foto Henric Lindsten


Jag är Hanna Landahl

och jag älskar att skriva


Jag har alltid skrivit. Alltid. På små lappar. I nån liten anteckningsbok. På mobilen. Sida upp och sida ned av ocensurerade anteckningar. För att sortera och få ordning på mina tankar, för att kunna sova, för att jag har bubblande känsla innanför revbenen. För att ... ja, du vet. Det finns alltid någon liten anledning.


För fem år sedan bestämde jag mig för att skriva min första riktiga skönlitterära text. Det resulterade i Välkommen till Himmelsta - min debutroman! Därefter blev det en till - Under två timmar.


Under våren 2019 har jag gjort barnboksdebut med Förlåt för hålet. Den här lilla berättelsen ligger mig extra varmt om hjärtat av flera anledningar. Bland annat därför att den utspelar sig i min egen uppväxtort Kvänum, mitt ute på den Skaraborgska slätten.  


Just nu jobbar jag bland annat på uppföljaren till Under två timmar. Denna roman kommer att släppas våren 2020.


Förutom att vara författare är jag biodlare, samhällsvetare, lärare, ytterst oseriös joggare (OBS! har aldrig varit i närheten av att springa en halvmara överhuvudtaget!), mamma till två pojkar, hundälskare samt landsbygdsbo. Dessutom är jag väldigt förtjust i Italien.

Hanna Landahl

mail@hannalandahl.se